slide7  
slide6  
slide5  
slide4  
slide3  
slide2  
slide1  

Ботулакс (Південна Корея)




Ботулакс – препарат, який використовують для корекції мімічних зморшок (міжбрівні, гіперкінетичні зморшки) у дорослих віком від 18 до 65 років. Ін'єкції ботулотоксину блокують передачу нервового імпульсу безпосередньо до м'яза, що призводить до його розслаблення і зниження амплітуди активних рухів.





    Склад:

діюча речовина: токсин Clostridium botulinum типу А;

допоміжні речовини: альбумін людини, натрію хлорид.


    Показання:

Лікування доброякісного ессенціального блефароспазму у пацієнтів віком від 18;

Корекція мімічних зморшок (міжбрівні, гіперкінетичні зморшки) у дорослих віком від 18 до 65 років.


    Протипоказання:

вагітність;

період лактації;

онкологічні захворювання;

індивідуальна непереносимість компонентів препарату;

нервово-м'язові патології;

місцеве запалення в зоні запланованої ін'єкції;

епілепсія;

гемофілія (порушення згортання крові);

прийом антибіотиків, антикоагулянтів.


    Виробник: Хугель, Інк. / Hugel, Inc. Корея


    Для лікування блефароспазму БОТУЛАКС (BOTULAX®) у вигляді приготованого розчину вводиться за допомогою стерильної голки розміром 27-30 без електроміографічного направлення. Початкова рекомендована доза становить 1,25-2,5 ОД (0,05 мл - 0,1 мл об'єму на кожну ділянку), яку вводять у медіальну та латеральну перед-тарзальну ділянку кругового м'яза ока верхньої повіки та в латеральну передтарзальну ділянку кругового м'яза ока нижньої повіки. Загалом початок ефекту від ін'єкцій спостерігається протягом трьох днів та досягає піка через один-два тижні після лікування. Кожний курс лікування триває приблизно три місяці, після чого лікування можна повторити. Під час повторних курсів лікування дозу можна збільшувати до подвійного об'єму, якщо ефект від первісної дози вважаться недостатнім. Недостатнім вважається ефект, який триває менше двох місяців. У разі застосування препарату для лікування блефароспазму можуть допускатися певні відхилення, якщо лікування проводиться частіше ніж кожні три місяці, а ефект лікування нестійкий.

    При корекції мімічних зморшок, у тому числі глабелярних (міжбрівних) зморшок, препарат необхідно розвести 0,9 % стерильним фізіологічним розчином без консервантів до концентрації 100 ОД/2,5 мл ( 4 ОД/0,1 мл). За допомогою стерильної голки розміром 30 слід ввести по 0,1 мл у кожну з 5 ділянок (2 мл в кожен м'яз, що утворює міжбрівну зморшку, і 1 мл в м'яз зверхників) до сумарної концентрації 20 ОД.
    Глабелярні (міжбрівні) зморшки утворюються внаслідок діяльності м'яза, що утворює міжбрівну зморшку, а також кругового м'яза ока. Ці м'язи відповідають за зморщування брови до центру, а м'яз зверхників і м'яз, що опускає брову, відповідають за опускання брови донизу і трохи всередину. Їх діяльність сприяє появі складки (зморшки) між бровами. Місце розташування, розмір і ступінь активності м'язів у людей дуже відрізняються. Тому ефективна доза для корекції глабелярних (міжбрівних) зморшок визначається результатами ретельного спостереження за здатністю пацієнта активувати ті м'язи обличчя, в які будуть вводити препарат.
    Курс лікування становить 3-4 місяці. Не рекомендується збільшувати частоту ін'єкцій препарату, оскільки це є небезпечним і неефективним.

Авторизація